Мед Атлант

На Прикарпатті прокурори ініціюють відновлення комплексу Садиби Реїв

Івано-Франківська обласна прокуратура у судовому порядку зобов’язала Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА вжити заходи для збереження Садиба Реїв, що знаходиться в селі Приозерне на Рогатиншині.

Повідомив Офіс Генерального прокурора.

Івано-Франківщина має багату і неповторну культурну спадщину. На території області знаходиться понад 3 800 пам’яток культурної спадщини. З них – 1491 пам’ятка археології, 1342 – архітектури та містобудування, 617 – монументального мистецтва та 397 історичних пам’яток.
Тож у судовому порядку зобов’язано Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації вжити заходи для забезпечення захисту об’єкта культурної спадщини – пам’ятки національного значення «Садиба та парк».
На даний час комплекс перебуває у приватній власності. Як встановила прокуратура, протягом тривалого часу не вживалися заходи щодо його збереження.
На виконання рішення суду ініційовано перед Міністерством культури та інформаційної політики України виділення коштів на розроблення науково-проектної документації для проведення реставраційних робіт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...