Мед Атлант

Миротворча місія в Іраку та повномасштабна війна в Україні: історія захисника Романа Т

Старший солдат Роман Т. на даний час перебуває на посаді старшого стрільця роти охорони одного з ТЦК Івано-Франківської області.

Повідомив Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки.
З 2002 по 2004 рік чоловік у складі миротворчого контингенту проходив службу в Іраку. Після чого довгий час працював в Італії, але відразу після початку повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину та став на її захист. Був направлений до 80 окремої десантно-штурмової бригади, де більш ніж 9 місяців брав участь в боях на Півдні України.
“Перші місяці ми виїхали на Миколаївський напрямок, потім на Вознесенськ, нас забирав автобус вночі, щоб не натрапити на ворога. У Вознесенську були наші позиції, нашим завданням була розвідка. Потім ми поїхали на Донецький напрямок. Коли наша група заїжджала на Попасне перше, що ми побачили як з усіх сторін горять повністю будинки, всюди були спалахи було відчуття, що заїжджали в пекло”, – розповів військовий.
                                   
Це одна з сотень історій військовослужбовців ТЦК. Не «хабарники», не «ухилянти» і не «родичі генералів». Справжні герої, які отримали поранення, мають бойовий досвід і з об’єктивних причин не можуть продовжити подальшу службу на передовій. Проте продовжують вірно служити Україні.

За словами захисника, дев’ятого травня їх щільно обстрілювала авіація, всі дивом залишилися живі. На передовій Роман Т. воював дев’ять місяців, після чого його перевели через супутні хвороби. Зараз чоловік працює у Тлумацькому ТЦК.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...