Мед Атлант

Франківські студенти провели толоку в Галицькому національному парку

Студенти Фахового коледжу Університету Короля Данила під керівництвом викладача екології Руслана Жирака провели толоку на рекреаційній території Галицького національного природного парку. 

Мета заходу – сприяння розвитку екосвідомості в студентів, а також засвоєння практичних навичок. Молодь не тільки збирала сміття, а й відразу сортувала його. Також Руслан Жирак провів для студентів лекцію про види забруднення, переробку сміття і про те, що може зробити кожен із нас для покращення екологічного стану навколишнього середовища.

«Проблема антропогенного забруднення, зокрема збору, сортування, утилізації твердих побутових відходів є однією з найактуальніших екологічних проблем сучасності. Першим кроком до її вирішення є формування екологічної свідомості та освіти, залучення студентської молоді до проведення екологічних акцій. Мені дуже приємно, що студенти пам’ятають про екологію та формують у себе екологічні цінності», – зазначив Руслан Жирак. 

На завершення студенти відвідали Центр реабілітації диких тварин, де мали змогу побачити, як піклуються про тварин, які потребують допомоги. 

«Для нас важливо дбати про екологію навіть у такий складний для нашої країни час, адже забруднення середовища нікуди не зникає, а стає ще більшою проблемою. Робимо те, що зараз у наших силах, адже будь-який вклад важливий, а великі зміни починаються з маленьких кроків. Дякуємо ГО «Тепле місто» за можливості!», – наголосила студентка Фахового коледжу УКД Віталіна Москалик. 

Подія відбулася в рамках ґрантового проєкту «Екостудентство». Нагадаємо, раніше в Університеті Короля Данила встановили 20 баків для збору паперу, який студенти здаватимуть на переробку на сортувальну станцію.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...