Мед Атлант

Івано-Франківська міськрада створила комунальне підприємство “Житло”

Івано-Франківська міська рада створила комунальне підприємство “Управляюча компанія “Житло”.

На сесії 30 квітня рішення підтримали 27 депутатів, повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

Начальник управління капітального будівництва міської ради Роман Галіпчак розповів, що це підприємство створюють для обслуговування двох гуртожитків, в яких проживають переселенці.

“Ми вже виконали роботи з реконструкції та капітальний ремонт за грантові гроші. Один гуртожиток буде обслуговувати ІФНТУНГ, але вся техніка — від пральних машин до подушок — на балансі у нас. Ми п’ять років повинні звітувати в НЕФКО за використання. Також у гуртожитку на Бельведерській встановлені сонячні батареї, які ми повинні обслуговувати й звітувати в НЕФКО”, — розповів Роман Галіпчак.

За його словами, також на балансі комунального підприємства будуть ще два будинки для переселенців, які управління капітального будівництва споруджуватиме. За умовою грантодавців з Євросоюзу, будівлі будуть власністю міста.

Перед голосуванням депутат міської ради Стефан Магас запитав у начальника управління капітального будівництва Романа Галіпчака, який штат цього підприємства і чи передбачені з міського бюджету гроші на зарплати працівникам.

“Після створення цього комунального підприємства буде затверджений його штатний розпис. Зараз нам треба буде обслуговувати тільки два гуртожитки. Для цього потрібно чотири людини, не більше. Гроші треба виділити їм лише на заробітну плату. Коли введуть в експлуатацію два будинки, тоді будуть переглядати штатний розпис. Можуть бути відповідні зміни щодо кількості людей і виплат”, — відповів Роман Галіпчак.

Депутатка міської ради Мар’яна Вершиніна поцікавилася, скільки грошей з міського бюджету спрямують на цю компанію у 2024 і 2025 роках.

“Одне за одним створюєте комунальні підприємства. Скільки ще ви маєте комунальних підприємств створити, щоб вам було достатньо? От мені цікаво, в яку суму обійдеться платникам податків утримання цього комунального підприємства? Скільки коштів піде на це комунальне підприємство в цьому році й у наступному?”, — каже Мар’яна Вершиніна.

Роман Галіпчак відповів, що комунальне підприємство буде неприбутковим. Конкретного кошторису він не назвав.

Згідно із проєктом рішення, опублікованим на сайті Івано-Франківської міської ради, статутний фонд цього підприємства — 1 мільйон гривень.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...