Мед Атлант

Відомий “ямайський ром”: як Captain Morgan зв’язаний з піратами

Точна історія появи рому невідома, але його вигадали темношкірі раби на ямайських плантаціях цукрової тростини. Вони робили партії напою з меласи, щоб трохи полегшити свою тяжку долю та запастись дезінфекційним засобом.

Пізніше переваги розгледіли й білі люди, і ром почав швидко поширюватися.
Image

Цікаві факти про розвиток рому

Ім’я одного з найвідоміших піратських капітанів використовується у багатьох маркетингових компаніях. До 1671 року Генрі Морган тримав у жаху усі карибські острови і прилягаючі території, з ним зв’язано безліч легенд та страшилок. Виготовляти однойменний напій почали аж через 370 років після завершення його кар’єри, але зараз можна знайти ром Captain Morgan онлайн з будь-якого куточка світу.
Але історія бренду недарма тісно зв’язана саме з цим іменем. Після завершення війни між Іспанією та Англією послуги каперів, тобто узаконених піратів на службі корони, вже не були потрібні. Навпаки, два найбільші в світі флоти на той момент об’єдналися у спробах повністю задушити піратство. І найвдаліший та найрозумніший, за свідченнями історика, піратський капітан Генрі Морган знайшов елегантний вихід.
Він добровільно завершив свою кар’єру піра та і уже через два роки отримав звання ямайського віце-губернатора. Це було значне підвищення, якого йому вдалось досягти завдяки таємній роботі капера. Але просто сидіти у кріслі йому було нудно, тому він розпочав масове виробництво рому.
Саме він започаткував одну з найбільших гуралень на ямайці, яка з успіхом працювала до середини 19 століття. Потім попит упав через велику кількість поставок віскі, винт та інших алкогольних напоїв. Підприємство було занедбане близько століття, доки у 1940-х роках його не придбала канадська корпорація Seagram. Вони з повагою віднеслись до такої визначної історії та назвали марку Captain Morgan.

Чому саме Капітан Морган такий особливий

У 1944 році, коли була придбана винокурня, ромом торгували у аптеках, позиціонуючи його як ліки від багатьох хвороб. З часом самі аптекарі почали додавати в нього прянощі та спеції, щоб клієнтам було приємніше вживати засіб. Це оцінив директор винокурні і викупив права на збут першого у світі пряного рому, який зараз можна придбати на MAUDAU.
Він став настільки відомим, що поціновувачі знали його під назвою “ямайський ром”. Він відрізняється від конкурентів наступними рисами:

  1. приємний насичений букет з яскравими нотами;
  2. лише натуральні складові високої якості;
  3. відчутні відтінки фруктів та ягід;
  4. ідеально підходить для створення тропічних коктейлів.

 

Він став єдиним вагомим конкурентом бренду Бакарді, адже вдалось дістати повністю нові смаки рому. Згідно легенді, пряний ром виготовляється за рецептом самого Генрі Моргана, хоча за всіма свідченнями він не зберігся. Проте шкодувати за ним не варто, адже у XVII столітті були дуже низькі вимоги до якості сировини та дистиляції кінцевого продукту.

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...