Мед Атлант

Збирали гроші на дрони та реабілітацію для військових: у Франківську провели автодень “На колесах”

26 травня в Івано-Франківську відбувся автодень “На колесах. На заході збирали гроші на дрони для військових і реабілітаційного центру “Франко Гражда”. Під час дійства представили виставку ретроавтомобілів та мотоциклів, провели ярмарок виробів ручної роботи та випічки, майстер-клас із гончарства, а також змагання з автослалому серед жінок. Організували подію громадська організація “Дружина воїна” і “Прикарпатський автомобільний клуб”.

Про те, як відбувався автодень, йдеться у матеріалі Суспільного.

Ретро-автомобілі та мотоцикли: у Франківську провели автодень "На колесах"

Автодень “На колесах”, що проходив на території одного із супермаркетів міста, розпочався з виставки ретроавтомобілів та мотоциклів.Паралельно проходили ярмарок, майстер-клас із гончарства та підготовка до змагань з автослалому серед жінок. Зі слів співорганізаторки заходу, членкині громадської організації “Дружина воїна” Наталії Дем’яник, метою події був збір грошей на потреби українських воїнів, зокрема — на запчастини для дронів.

“Це — благодійний захід на підтримку Збройних сил України, зокрема мотопіхотного батальйону, і на допомогу в будівництві реабілітаційного центру “Франко Гражда”. Захід ми організовуємо вдруге”, — говорить Наталія Дем’яник.

Ретро-автомобілі та мотоцикли: у Франківську провели автодень "На колесах"

Серед представлених на виставці ретроавтомобілів — BMW, Запорожець, Toyota й Волга, а також мотоцикли. Організувати показ вінтажного транспорту допоміг “Станіславівський ретро-автоклуб”. Кожен охочий міг сфотографуватися біля авто за донат, каже Наталія Дем’яник.

Власник і реставратор трьох ретроавтівок Микола Рабик на виставку привіз автомобілі з Галича.

“Найстарший — це Москвич 401 1955 року. BMW E30 — в оригіналі повністю. І “горбатий” Запорожець — також перероблений, мотор від Жигулів стоїть. Я постійно з батьком доєднуюся до таких заходів. Ми щороку в Галичі робимо збір грошей на допомогу воїнам”, — каже Микола Рабик.

Ретро-автомобілі та мотоцикли: у Франківську провели автодень "На колесах"

На ярмарку за пожертву для бійців люди могли придбати браслети ручної роботи, вироби з гільз, картини, а також випічку від “Кав’ярні 4.5.0”.

Дружина військовослужбовця Валентина Борульник — родом з Донеччини. Понад два роки живе в Івано-Франківську. Жінка розповідає, що завжди долучається до заходів на підтримку українських воїнів.

“Ці вироби створювали самі дружини військовослужбовців на творчих майстер-класах. Це — і магнітики, і ручної роботи жіночі прикраси, і вервечки, і картини. Саме дружини воїнів такою діяльністю можуть підтримати своїх чоловіків на фронті”, — говорить Валентина Борульник.

Ретро-автомобілі та мотоцикли: у Франківську провели автодень "На колесах"

Крім ярмарку, для охочих проводили майстер-клас із гончарства. Також люди могли зіграти в безпрограшну лотерею і за донат від 200 гривень отримати приз. Тим часом на стоянці проходили змагання з автослалому серед жінок. Загалом змагалися 20 водійок, розповідає співорганізаторка заходу Наталія Кушніренко.

“Тут є “змійка”, паркування задом, “тещин двір” — коли стоїть дуже багато машин і є одне невеличке місце, куди машиною треба рівно й гарно запаркуватися. І є дуже атракційна річ: висить кошичок, і треба, знаючи габарити своєї машини, радіус розвороту, дуже класно проїхати, зняти кошичок і повісити його на те саме місце”, — розповідає Наталія Кушніренко.

Ретро-автомобілі та мотоцикли: у Франківську провели автодень "На колесах"

Учасниця автослалому Оксана Мельничук каже, що кермує рідко, тож доєдналася до заходу, щоб покращити водійські вміння.

“Зараз, напевно, це — актуально, тому що все більше жінок — за кермом. Тому це такий спосіб вдосконалити навички водіння, а ще — благодійність”, — говорить Оксана Мельничук.

У перерві між заїздами бронзовий призер Кубка України з автомобільного слалому Володимир Власенко провів майстер-клас.

За словами співорганізаторки заходу Наталії Кушніренко, під час заходу “На колесах” вдалося зібрати майже 45 тисяч гривень.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...