Мед Атлант

Навчатимуть шкільних кухарів: на Прикарпатті запрацював кулінарний хаб. ФОТО

Професійний навчальний простір облаштовано на базі Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу.

Там на сучасному кухонному обладнанні під керівництвом досвідчених кулінарів – агентів змін – кухарі, які готують для дітей в садочках та школах області, вдосконалюватимуть свої професійні навички, дізнаються про новинки кулінарної справи. А це змінить підхід до харчування дітей у кожному закладі Прикарпаття, повідомляють у пресслужбі голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.
Облаштувано хаб за кошти обласного бюджету. Загалом спрямовано на це понад 2,5 млн грн. Ще 170 тисяч гривень дофінансував заклад профтехосвіти.
За ці кошти придбали сучасне обладнання, зокрема пароконвекційну піч, холодильну шафу, морозильну шафу шоковогоохолодження, посудомийна машина, тістоміс, столи для кухонь тощо. А також проведено реконструкцію та ремонт приміщення харчоблоку.
Ініціатива реалізована в межах реформування системи шкільного харчування, ініційованого першою леді Олена Зеленська за підтримки громадської організації «Cult Food» та Національної організації громадського харчування спільно з Міністерство освіти і науки України.
“Мала нагоду побачити, як готуються смачні та корисні страви для дитячого раціону на сучасному багатофункціональному обладнанні, що полегшує роботу кухаря, суттєво скорочує час приготування їжі”, – додає очільниця області.
Уже незабаром у Кулінарному хабі будуть проводитися навчання для шкільних кухарі вз усіх громад області. На новітньому обладнанні освоюватимуть свої професійні навички й молоді кадри, які нині здобувають освіту в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу.
На зображенні може бути: 6 людей
На зображенні може бути: 4 людини
На зображенні може бути: 15 людей

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...