Мед Атлант

До Вас прямує посилка з-за кордону”: прикарпатка через шахраїв втратила 205 тисяч гривень

Поліцейські попереджають про шахрайську схему, яка діє на теперішній час. Громадянам приходять повідомлення нібито від відомих осіб про посилку з-за кордону, яка прямує на поштове відділення.

Як приклад, у схожу аферу потрапила мешканка Коломийщини. Як стало відомо правоохоронцям, днями до жінки у месенджері «Telegram» надійшло повідомлення від невідомої особи, про те, що до неї прямує посилка із закордону, повідомили у пресслужбі поліції.

Для її отримання потерпілій необхідно було вказати електронну пошту. Надалі, аферист протягом декількох днів присилав повідомлення на поштову скриньку про рух посилки, чим вводив жінку в оману: пакунок надійшов до митниці, необхідно сплатити мито, тощо. Довірлива жінка кількома транзакціями перерахувала загалом 205 тисяч гривень на рахунок афериста, за неіснуючу посилку.

А коли таки не отримала омріяного пакунка, зрозуміла, що потрапила у пастку шахраїв.

Слідчі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб зловмисників.

Поліція звертає увагу громадян:

– якщо Ви отримали подібне підозріле повідомлення, де потрібно перейти за сумнівним посиланням, яке вимагає внесення ваших персональних даних – видаляйте його, не відкриваючи;

– потрібно отримувати дані про надходження посилки лише на офіційному сайті поштового сервісу або у застосунку;

– також потрібно перевіряти правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних, адже найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт;

– в жодному разі не відповідайте на такі SMS-повідомлення та не переходьте за посиланням. Є великий ризик того, що ваш телефон буде зламано.

У випадку, якщо Ви все ж таки ввели свої особисті дані та/або дані своїх платіжних карт, негайно звертайтеся до технічної підтримки вашого банку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...