Мед Атлант

У Меморіальному сквері вкотре вшанували загиблих Захисників України

Традиційно, 29 числа кожного місця, в Меморіальному сквері міста Івано-Франківськ відбувається поминальний захід «Дзвін пам’яті», у часі якого вшановують пам’ять полеглих українських Воїнів. Такий захід пройшов й сьогодні, 29 травня.

Щоб віддати шану та помолитися за Героїв України, які віддали своє життя за волю та незалежність нашої Батьківщини, на дійство прибули представники обласної та міської влади й правоохоронних органів, військовослужбовці, духовенство, небайдужі мешканці міста, а також родичі загиблих Захисників, повідомляють у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Захід розпочався із покладання військовослужбовцями лампадок до могил Героїв України на знак пошани до їх подвигу й звитяги.

Згодом чисельно зібрані у сквері вшанували пам’ять полеглих Воїнів хвилиною мовчання. Опісля відбулася панахида за всіма Захисниками України, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, а співслужили йому душпастирі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ й духовенство ПЦУ.

Після поминального богослужіння представники влади вручили посмертні нагороди родичам загиблих Героїв України, які проявили мужність й здійснили подвиг, захищаючи Україну від ворога.

Окрім цього, організатори пригадали, що 10 років тому російські найманці збили український гелікоптер над Слов’янськом. Тоді загинуло 12 осіб, один із них — Сергій Кульчицький, який став першим українським генералом, що віддав життя під час війни з росією.

На завершення заходу в Меморіальному сквері лунав Державний Гімн України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...