Мед Атлант

У Франківську стартував “День професій”. ФОТОРЕПОРТАЖ

В Івано-Франківську на площі перед Університетом Короля Данила проходить свято для дітей “День професій”. До участі запрошують діток віком від 4 до 14 років.

«День професій» – захід де кожна дитина на деякий час зможе стати дорослою та самостійною. Дітям доведеться самостійно вирішувати ким бути, яку професію обрати.

Цьогоріч “Свято професій – 24” є дуже актуальним. Кожного року ми запрошуємо діток долучитися до заходу та спробувати себе у різних фахах. Цьогоріч кількість локацій збільшилась до 37, нових 10. Сьогодні ми очікуємо близько 1500-1600 учасників. На локаціях дітки можуть постріляти, погратись. Переважають охоронні локації: поліція, ДСНС, криміналістичні лабараторії. Також є розважальні локації: візажисти, блогери, перукарі, футбольні, архітектори, банкіри, – зазначив перший проректор університету Короля Данила Михайло Косьмій

Дітки отримують трудові книжки з якими влаштовуються на роботу, пробують себе у різних професіях та отримують умовні печатки. Після цього дітки приходять в імпровізований магазин, де можуть здати трудову книжку та заробити подарунок. Крім того, під час свята учасники можуть заробити та витратити кошти на власний розсуд, тож тут вони вчаться також і фінансової грамотності.

Я спробувала близько 10 професій вже. Мені дуже сподобалась професія візажиста, блогера та поліцейського. Я хотіла б стати справжньою поліцейською, щоб допомагати нашому суспільству, – розповідає 12-річна Юліанка.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...