Мед Атлант

Франківськ доступний для людей з інвалідністю: що вже зроблено і де скоро розпочнуться роботи

Сьогодні основне завдання, яке стоїть перед громадами України та перед Франківською громадою зокрема – швидкими темпами забезпечити доступність нашого міста.

Михайло Смушак, заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики, розповів про проміжні результати цього року.

Переважно усі ремонти, які наразі проводять, стосуються доступності: ремонт тротуарів, влаштування понижень (пандусів) з елементами доступності, влаштування посадкових майданчиків на зупинках громадського транспорту, встановлення технічних засобів регулювання рухом, які попередять стихійне паркування і дадуть людям можливість безперешкодно просуватися по пішохідних зонах.

Пониження з елементами доступності уже виконали на вулицях Миколайчука,  Стуса, Шпитальній, Старозамковій і на перехресті вулиць Вовчинецької та Василіянок. А також облаштували підняття на виїзді з паркувального майданчика на вулиці Грушевського, 32.

А вже невдовзі розпочнуть роботи над новими об’єктами.

На вулиці Незалежності (від пішохідної стометрівки до вул. Івасюка), на вул. Вовчинецькій (від вул. Деповської та Сагайдачного до вул. Івасюка та Надрічної ), поточний ремонт зі ліквідацією паркувальної кишені на вул. Вовчинецькій (поруч піцерії «Viva Italia»), влаштування посадкового майданчика на зупинці громадського транспорту на вул. Вовчинецькій (поруч “Велесу”), на зупинці громадського транспорту на вул. Тролейбусній, 2 ( поруч візового центру), влаштування підвищеного перехрестя на вул. Шевченка-Гординського, підвищеного переходу на вул. Незалежності (біля готелю Надія), поточний ремонт тротуарів на вул. Горбачевського (біля автостанції 2 та кладовища), влаштування понижень на вул. Коновальця ( біля обласної дитячої лікарні), встановлення металевих стовпців для забезпечення вільним користуванням тротуару на вул. Коновальця (біля буд 83) та на вул. Чорновола (від вул. Гординського до центру).

“У кінці червня планують розпочати ремонт на вулиці Гординського і встановити там піднятий перехід. Про це буде попереджено заздалегідь, адже для цього буде потрібно повністю перекрити рух транспорту приблизно на тиждень”, – зазначив Михайло Смушак.

Також нешодавно у Франківську створили перший маршрут, який є доступним для людей з інвалідністю. Він пролягає від перерехрестя Галицька-Дністровська-Гузара до обласної лікарні, яка знаходитьсяв мікрорайоні Пасічна.

Заголом роботи виконували на 19 об’єктаї і їх було виконано в повному обсязі. Вартість виконання робіт – 3 843,2 тис.грн, зазначив Тарас Полатайко, заступник міського голови, директор Департаменту благоустрою.

Встановлено два підняті переходи, 39 понижень на перехрестях, 137 антипаркувальних стовпчиків.

“Було визначено найбільш проблемні ділянки у місті, але ми живемо в умовах військового стану та обмеженого бюджету, тому ми визначили ключові вулиці і напрями, на яких наразі здійснюємо роботи. Ця робота не на один рік”, – додає заступник міського голови.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...