Мед Атлант

Реальна вартість мосту на Пасічну – 350 мільйонів, – Роман Галіпчак

В Івано-Франківську тривають роботи зі спорудження мосту на Пасічну: його реальна вартість може підвищитися до 350 мільйонів.

Як повідомлено на сайті міського голови Івано-Франківська, наразі завершили роботи з фундаментом, та влаштування опор. Поступово до Івано-Франківська прибувають металеві балки. Третину таких вже доставили на об’єкт, тим часом будівничі готують майданчик для збирання балок. До кінця року планують почати насування на опори.

Раніше МІСТО інформувало, що ціна на міст зросте до 180 мільйонів. Керівник управління капітального будівництва Роман Галіпчак повідомив, що реальна ціна мосту – 350 мільйонів.

Ми зробили коректуру проекту, поміняли забивні палі на буронабивні на деяких опорах. Через особливість ґрунтів не могли посадити палі на проектну відмітку. Також, зважаючи на сейсмічну зону, перейшли з залізобетонної монолітної плити на суцільну металеву ортотропну плиту. Збільшення вартості не перевищує 50% від загальної, тому ми можемо підписувати пряму угоду з підрядником, який виконує роботи. Якщо зараз перерахувати проект за нинішніми цінами, то його вартість буде вже не 212, а 350 мільйонів, бо й вартість металу зросла”, – зазначив Роман Галіпчак.

Читайте також: Забруднення Бистриці: штукатурка, цегла та гіпсокартон плавали в річці

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...