Мед Атлант

Франківськ і вуличні музики. Ігор Салюк: “Наші люди люблять пісні про любов”

Вуличні музиканти та співаки звичні мешканці франківської стометрівки. Ми бачимо їх щодня і декого уже навіть впізнаємо, як старих знайомих. Але їхні імена зазвичай залишаються невідомими для слухачів їхньої музики. «МІСТО» вирішило започаткувати проєкт, в якому будемо знайомити вас із музикантами сотки.

Минулого разу ми знайомили вас з чоловіком з баяном, якого зазвичай можна побачити біля скверу Міцкевича – Євгеном Цимбалою.

Цього разу більше детально познайомимось з одним з юних талантів стометрівки, який разом з вірною супутницею-гітарою зачаровує піснями про любов.

Ігора Салюка часто можна побачити саме тут, на стометрівці. Інколи він виступає один, а деколи йому на допомогу приходять друзі, з якими вони часом виступають гуртом.

Багато відомих музикантів починали свою кар’єру з виступів саме на вулицях. Мене це надихнуло. Вулична музика зараз дуже популярна і від неї всі кайфують, – розповідає Ігор.

Юний музикант нещодавно закінчив музичну школу по класу фортепіано, а на гітарі всього рік тому навчився грати самотужки.

Для вуличного музиканта не є важливим певний конкретний стиль музики. Проте наші люди люблять пісні про любов і всі заслуховуються, коли ми їх виконуємо, – каже хлопець.

Знайомі та рідні Ігора дуже позитивно ставляться до того, що хлопець виступає на вулиці. Вони також кайфують від його музики та підспівують.

За час виступів на вулицях Франківська було також багато цікавих моментів. Хлопець каже, що в нього часто беруть номер, щоб запросити виступити на певних заходах. Бували й випадки, коли його запрошували на студію, але з цього так і нічого поки не вийшло. Але попри все є незмінні речі – люди постійно підходять та просять виконати “шансон”.

Якщо ж розібратися в тому, скільки ж заробляє хлопець своїм талантом, то це все дуже відносно. Інколи може зібрати навіть до 500 гривень за 3-4 години.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...