Мед Атлант

До кінця року у Франківську планують об’єднати Північний та Південний бульвари

В Івано-Франківську планують з’єднати Північний та Південний бульвари вже у 2020-му році. Взагалі роботи розпочалися ще восени 2019-го.

Поки що «каменем спотикання» є будинок по вул. Сонячна 51. Він невеликий – два поверхи і дві квартири. Одну з них місто викупило ще у 2018-му році, а щодо іншої понад рік тягнулася судова справа.

Про це йдеться на сайті міського голови Івано-Франківська.

Однак, не зважаючи на цю перешкоду з’єднання відбудеться, навіть постелено перший шар асфальтного вирівнюючого покриття. Також проектом передбачаються облаштування пішохідних тротуарів та велодоріжок шириною в 3 метри, автобусних зупинок, а також висадження дерев.

Ця ділянка проектується як магістраль загальноміського значення і має на меті забезпечити інтенсивність руху в межах 700-1000 одиниць автотранспорту за годину однією смугою руху.

Крім того, будівництво вулиці є необхідним для розвитку тролейбусного руху в Івано-Франківську. У міській раді запроектували тролейбусну лінію вулицями Гетьмана Мазепи – Південний бульвар – Північний бульвар. Вона буде призначена для обслуговування жителів південно-західного та південного районів міста екологічно чистим видом транспорту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...