Мед Атлант

Терорист захопив автобус із 20 заручниками в Луцьку – поліція веде з ним перемовини. ФОТО / ВІДЕО

У центрі Луцька вранці 21 липня чоловік забарикадувався в автобусі. Автобус із простреленими вікнами стоїть біля театру. Чи є постраждалі, наразі невідомо. Разом із ним в автобусі від 10 до 20 заручників.

Станом на 11:40 заручники досі в автобусі. Лунають постріли. Чоловік нікого з автобуса не випускає, – повідомляє кореспондент Суспільного з місця події. Нині правоохоронці збільшили загороджену площу. Перехожих не підпускають до місця події, пише Суспільне. Волинь. 

Об 11:30 на сторінці у Telegram про захоплення заручників у Луцьку написав президент Володимир Зеленський. З його слів, повідомлення про захоплення автобусу та людей правоохоронці отримали о 9:25 ранку. “Робиться все, щоб ситуацію було врегульовано без жертв. Тримаю перебіг подій під особистим контролем”, – написав президент.

Станом на 10:40 речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук повідомила, що в автобусі, який захопив чоловік, перебуває ще 20 людей, яких він утримує насильно. В області введений оперативний план “Заручник”.

Водночас у пресслужбі СБУ кажуть, що заручників менше 10. Про це у телефонному коментарі Суспільному повідомила речниця СБУ Волині Іванна Поліщук.

Як розповів Суспільному начальник обласного управління поліції Юрій Крошко, до операції залучили антитерористичний центр СБУ. За його словами, в автобусі забарикадувався чоловік, який і здійснював постріли. При собі він має зброю та вибухівку.

Наразі відомо, що чоловік висунув правоохоронцям свої умови. З ним ведуться перемовини.

Зі зловмисником спілкуються телефоном. Як встановили у поліції, на своїй сторінці в соцмережах чоловік постійно пише про “невдоволення системою в Україні”.

В Службі безпеки України УП повідомили, що це не навчання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...