Мед Атлант

Жителі прикарпатського села уже три місяці відрізані від світу. ФОТО/ВІДЕО

На Прикарпатті люди стали заручниками стихії, яка вже третій місяць, як закінчилася. Ще з літа жителі села Шешори відрізані від світу. Мости зруйнувала повінь, а нові так і не зробили. І в такій ситуації опинилося не одне гірське село.

У гірському селі Шешори червнева повінь майже повністю знищила інфраструктуру, кілометри берегоукріплень, доріг і три мости, інформують Подробности.

Минуло майже три місяці.  Та відтоді – нічого не змінилося. Навіть непотріб, що принесла вода, досі тут.

Селяни кажуть: чекали бодай на тимчасовий міст. Та коли зрозуміли, що чекати доведеться довго – самотужки спорудили кладку з дерева, яке принесла вода. Але та встояла до першої зливи.

Ми поставили кладку перед Іваном, а на Івана кладку о цю знесло, бо була вода. І всьо. І ми далі там стояли без кладки. Впала вода вручну хлопці затягнули і далі стоїть, – каже житель села Шешори Микола Олександрук.

Опубліковано Жанною Дутчак Вівторок, 8 вересня 2020 р.

Коли вода в річці піднімається, єдиний спосіб перетнути її – лише спецтранспортом. І тоді всі селяни телефонують до пана Василя. Його старенький “ЗІЛ”- тут на вагу золота.

Ну повірте мені, люди пішли від хати з дітьми, вертаються додому вже вечоріє ну і як вони мають добратися до хати. Вода йде валом, – додає Василь Шкромюк.

У сільській раді розповідають: відновлення після повені потребують майже три десятки об’єктів. З яких на сьогодні державним коштом полагодили лише один – це шістдесят метрів берегоукріплень з двохсот п’ятдесяти.

Сільська рада зробила від себе подання відповідно до тих об’єктів, які були порушені, і чекаємо на отримання коштів. На сьогоднішній день не чую не бачу ніяких листів щодо отримання коштів, щодо відновлення об’єктів, які необхідні. Є сумніви що у нас це буде завершене до кінця року. Ми звертаємось до влади і просимо, допоможіть, – каже сільський голова Шешор Василь Якібчук.

Опубліковано Жанною Дутчак Вівторок, 8 вересня 2020 р.

У районній адміністрації запевняють: ніхто ні про кого не забув. Відновлення роблять поетапно: п’ять мостів уже відремонтували. І наступний на черзі – саме міст у Шешорах.

Сьогодні завтра пообіцяли, що будуть кошти. Ми зможемо взятися до ліквідації, але не всіх одразу. Зараз друга черга в Шешорах. Будемо відновлювати ті мости, – наголошує голова Косівської районної державної адміністрації Петро Іванишин.

Втім, чиновники зазначають: полагодити всі мости в селі цього року не вдасться. Лише один. Загалом по області нині відремонтовано лише дев’ять відсотків від загальної кількості об’єктів, пошкоджених повінню.

Фото та відео належать Жанні Дутчак

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...