Мед Атлант

СБУ відкрила провадження проти Шарія за карту без Криму й ОРДЛО

СБУ відкрила кримінальне провадження проти блогера Анатолія Шарія через посягання на територіальну цілісність України.

Про це повідомив нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко в Facebook, пише “УП”.

Прийшла відповідь з СБУ на моє звернення з вимогою надати правову оцінку діям Анатолія Шарія, який опублікував відео на YouTube з перев’ю, де карта України була без Криму та частини Луганської і Донецької областей.

У документі повідомляється, що у зв’язку з цим ведеться досудове розслідування по частині 1 статті 110 Конституції (очевидно, нардеп мав на увазі Кримінальний Кодекс України – ред.) – “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України””.

В опублікованій Гончаренком відповіді за підписом заступника голови СБУ Сергія Андрущенка повідомляється, що провадження відкрито 17 жовтня.

 

Днями Київський апеляційний суд дозволив експрезиденту Петру Порошенку не задовольняти позов Анатолія Шарія про захист честі та гідності і не спростовувати слова про те, що Шарій – “не український журналіст” і “працює на Росію”.

У жовтні стало відомо, що всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта фінансує діяльність політичного проєкту “Партія Шарія”, лідером якого є Шарій.

Довідково

Анатолій Шарій — колишній журналіст, який втік з України у 2012 році та отримав політичний притулок у Литві. Згодом почав вести політичний блог на каналі YouTube, який на сьогодні налічує понад 2 мільйони підписників.

Риторику Шарія часто називають проросійською та прокремлівською, за що він ображається та навіть подає до суду. Щоправда, за даними партнера Youtube — сервісу Tubular, за підсумками весни близько 40% YouTube-аудиторії Шарія — з Росії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...