Мед Атлант

Уряд підвищив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам

Кабінет міністрів збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються.

Відповідне рішення ухвалили на урядовому засіданні 27 січня. Відтепер дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення 18 років – до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних, установленого на початок відповідного календарного року, з 1 січня 2021 року, інформує Суспільне. 

Також у документі конкретизували випадки, коли особи, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, мають право на виплату соціальної стипендії (якщо їх батьки померли, оголошені померлими, загинули або зникли безвісти).

“Соціальна стипендія виплачується щомісяця, починаючи з місяця звернення за її наданням, студентам (курсантам) навчальних закладів з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в розмірі 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років, встановленого на початок відповідного календарного року”, — наголошується в постанові.

Прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років із 1 січня 2021 року становить 2395 гривень.

Читайте також: Прикарпатським дітям-сиротам придбають квартири.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...