Мед Атлант

“Музей зброї” у палаці Потоцьких: триває напрацювання концепції та розробка проєкту реставрації корпусу Ж

В Івано-Франківську деталізується напрацьована концепція «Музею зброї», який буде облаштовано в одному з приміщень корпусу Ж на території Палацу Потоцьких. Музей буде інтерактивний, цифровий, наповнений спеціально розробленим програмним забезпеченням, засобами відтворення і сенсорними пристроями.

Про це інформують на сторінці у фейсбуку Палац Потоцьких “Простір Інноваційних Креацій “Палац”.
З цією метою відбуваються зустрічі зі стейкхолдерами – представниками громади міста, яким не байдужа інтерпретація об’єктів культурної спадщини, історичних пам’яток міста та фахівцями в окремих, вузько спеціалізованих напрямках.
Чергова зустріч із зацікавленими сторонами відбулася 12 лютого. Науковці, історики, культурологи, реставратори, архітектори, представники влади та громадськості активно дискутували над деталями майбутнього музею. Такі зустрічі передують публічній презентації концепції.
Станом на зараз завершується розробка проєкту реставрації з пристосуванням корпусу Ж Комплексу палацу Потоцьких для подальшого отримання відповідних дозволів та розпочато роботу з формування сценарію експозиції та деталізація її наповнення. Дякуємо за участь у зустрічі та згоду на співпрацю з підготовки матеріалів Сергію Адамовичу, Івану Бондарєву, Валерію Твердохлібу, Ігорю та Андрію Менівим, Андрію Навельському та багатьом іншим.
Нагадаємо, Музей зброї в м. Івано-Франківськ створюється в рамках проєкту «Назад до наших спільних коренів» (ROOTS, 2SOFT/2.1/133), що впроваджується в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу. Відповідальними партнерами за реалізацію заходів проєкту в м. Івано-Франківськ є Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження, а також Центр муніципального та регіонального розвитку – Ресурсний центр.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...