Мед Атлант

Анджеліна Джолі залишає посаду спеціального посланця ООН у справах біженців

Голлівудська актора Анджеліна Джолі повідомила, що залишає посаду спеціального представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Більше 20 років зірка присвятила співпраці з організацією, але вирішила відтепер приділяти увагу ширшому колу гуманітарних питані, які не входять до інтересів ООН. Про це повідомила Джолі у спільній заяві з УВКБ ООН.

“Найближчими роками я продовжуватиму робити все, що в моїх силах, для підтримки біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що настав час працювати по-іншому, безпосередньо взаємодіючи з біженцями та місцевими організаціями та підтримуючи їхні виступи на захист рішень”, – сказала Анджеліна.

У ООН із порозумінням поставилися до бажання акторки піти з посади та подякували їй за плідну співпрацю.

“Ми вдячні їй за десятиліття роботи, за її прихильність та те, що вона зробила для біженців та людей, змушених рятуватися втечею. Після тривалої та успішної співпраці з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою участь та підтримую її рішення. Я знаю, що справа біженців залишиться близькою її серцю, і я впевнений, що вона з такою ж пристрастю і увагою ставитиметься до ширшого гуманітарного профілю. Я сподіваюся на нашу подальшу дружбу”, – сказав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Ґранді.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...