Мед Атлант

До Франківська завітали представники ЄС в Україні Жослен Корне та Андрій Бандура. ФОТО

Говорили про потреби нашого тилового міста в час війни, а це насамперед реабілітація тяжкопоранених захисників.

Зараз на базі Центральної міської лікарні працює гарна команда лікарів. Є приміщення на Софіївці та готовий проєкт для великого реабілітаційного центру. Але місто потребує фінансової підтримки для ремонтних робіт, повідомляє міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.
“Наступним важливим викликом громади є енергоефективність. Ворог нищить нашу енергетичну систему, тому ми дуже зацікавлені в автономних та альтернативних джерелах енергії, у різних способах зберегти тепло та світло. Ми відкриті до консультацій та різносторонньої допомоги у цих питаннях”, – додає Руслан Марцінків.
Ще одна гостра потреба – житло для ВПО. Насамперед, для сімей військових, які зараз на передовій. Орієнтовно 40 000 вимушено переміщених осіб зареєстровано в громаді.
“Розуміємо, що залежно від ситуації на фронті ця кількість може зростати. Щоб забезпечити їх соціальним житлом, потребуємо підтримки європейських партнерів. За фінансування Євросоюзу ми вже переобладнали під житло для ВПО гуртожиток та адмінбудівлю в Івано-Франківську”, – коментує міський голова.
На зображенні може бути: 5 людей та текст
На зображенні може бути: 4 людини та текст
На зображенні може бути: 4 людини

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...