Мед Атлант

Три лікарні на Прикарпатті без договорів з НСЗУ робили кесарів розтин

В Івано-Франківську розповіли про результати моніторингу НСЗУ медзакладів за Програмою медичних гарантій. Автоматичний моніторинг виявив на Прикарпатті три лікарні, які приймали пологи, не маючи відповідного договору з НСЗУ. Крім того, вони робили кесарів розтин.

Про це розповіла голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

За перший квартал 2024 року у Бурштинській центральній міській лікарні прийняли 36 пологів і у 3 випадках робили кесарів розтин. У Снятинській багатопрофільній лікарні прийняли 31 пологи, з них 6 – кесарів розтин. У Яремчанській центральній міській лікарні з 30 прийнятих пологів у 9 випадках робили кесарів розтин.

Наприклад Яремчанська центральна міська лікарня, вони не мають пакет “пологи”, але продовжують надавати ці послуги. Водночас 30% жінок яким була надана ця послуга, були прокесировані. Цей відсоток надзвичайно високий, тут вже має займатися і комісія міністерства охорони здоров’я й правоохоронні органи, тому що це порушення будь-яких стандартів, – зазначила голова НСЗУ Наталія Гусак.

Зараз завершується розгляд скарг щодо неналежного надання послуг у Богородчанській, Косівській та Рожнятівській лікарнях.

“Ми не фінансуємо медичні заклади, ми закуповуємо медичні послуги для українців в медзакладах. Для нас важливо, що ми закуповуємо за відповідними вимогами. Безмовно, для нас важливо, щоб ми мали можливість моніторити чи не обманюють нас заклади охорони здоров’я”, – додала Гусак.

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...