Мед Атлант

“Зимова казка”: Франківський ляльковий театр підготував виставу для дорослих за п’єсою Шекспіра. ФОТО

12 вересня в Івано-Франківському академічному театрі ляльок ім. Марійки Підгірянки відбудеться премʼєрний показ трагікомедії «Зимова казка»  за мотивами п’єси Вільяма Шекспіра.

Режисер-постановник Роман Братковський розповідає, що ідея зʼявилася не просто так. До цього його надихнув Шекспірівського фестивалю, який нещодавно проходив у нашому місті, і надалі ляльковий театр також планує долучатися до цієї події.

“Зимова казка” – це не про зиму і не про казку. Вистава про те, що поселяючи погані думки, ми вчиняємо і погані дії, а за цим є фатальні наслідки. З живим планом легше працювати. Тому ляльки хотів зробити людяними, дуже рухливими і дуже точними, які передають таке відчуття, як людина до людини. Я думаю, що це буде ще одна вагома театральна подія у житті нашого міста”

У постановці задіяно 6 акторів, які виконують по дві ролі, хоча у самій п’єсі є більше 20 персонажів.

 

У “Зимовій казці” відображена давня проблема ревнощів, яка для Івано-Франківського театру ляльок є новою. У європейських театрах ця вистава дуже популярна, а от для України – майже незнайома, тим паче, у театрах ляльок. Вона вчить аналізувати свої дії, які можуть мати поганий вплив на майбутнє, і цінувати те, що доля подарувала тобі.

Художник-постановник Дмитро Редька розповів, наскільки важко було створювати образи для вистави, призначеної для глядачів віком від 14 років.

“Ми використали образ парника, у якому зароджуються на початку ревнощі, а надалі ці ревнощі можуть перероджуватися в любов – те що нас надихає, і те, що дає життя. Стосовно образів ляльок, то їх одразу вирішили зробити контрастними, щоби вони на фоні  цієї сценографії були виразні, читабельні і конкретні. Це доволі масштабна робота і часу було виділено теж достатньо”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...