Мед Атлант

«Заступницю голови уряду лнр» у Франківську заочно засудили до 15 років

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки беззаперечних доказів суд виніс вирок топпосадовиці окупаційної влади рф. Мешканка Луганська обіймає посаду «заступниці голови уряду лнр» з липня 2023 року.

Пише Місто з посиланням на СБУ в області.

В окупаційному уряді вона відповідає за економіку, фінанси, майнові та земельні питання, є куратором трьох т.зв. «міністерств».
Зрадниця займається впровадженням законодавства рф та зміцненням контролю держави-агресора над економічними процесами в Луганській області. Зокрема, переводить захоплені українські підприємства у підпорядкування міністерства будівництва та комунального господарства рф.
Робить це під виглядом входження українських промислових гігантів до так званої «вільної економічної зони», яку держава-агресор запровадила на окупованих територіях.
Таким чином фігурантка перевела в російське підпорядкування «Алчевський металургійний завод», «Стаханівський завод феросплавів» та «Луганський завод трубопровідної арматури «Маршал».

Крім того, вона налагоджує зв’язки зі суб’єктами російської федерації та російськими адміністраціями в окупованих українських регіонах, веде активну пропаганду на підтримку рішень і дій держави-агресора.

За матеріалами СБУ суд визнав фігурантку винною в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 15 років тюрми з конфіскацією усього майна. Оскільки фігурантка переховується на непідконтрольній території, строк відбування покарання їй обчислюватиметься з моменту затримання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...