Мед Атлант

Говорили про розв’язання проблем та ОДА з БАІФ підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні, 16 жовтня, у Івано-Франківській ОДА презентувати проєкт “Діалог влади та бізнесу”. Це всеукраїнський проєкт.

Про його роботу на Прикарпатті йшла мова під час брифінгу, розповідає Місто.

Потрібно популяризувати товари місцевого виробництва для населення, зазначила Світлана Онищук.

Керівник департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Сергій Подошва розповів, що з часу повномасштабного вторгнення потреби і проблеми бізнесу кардинально змінились.

Якщо раніше позиція бізнесу полягала, щоб не заважали контролюючі органи,  то тепер, викристалізувалась низка проблемних питань, що потребують втручання влади. І влада повинна про них знати, щоб реагувати і допомогти бізнесу вирішити їх, – каже Сергій Подошва.

Серед таких проблем він називає логістичні проблеми.

Триває реалізацію програми президента “Зроблено в Україні”, вже більше тисячі торгових точок та виробників долучились до платформи. Один з виробників на території нашої області задекларував до позицій товарів, які зроблені в Україні понад 800 найменувань, – розповів Подошва.

Також, Дмитро Романюк голова правління Бізнес Асоціації Івано-Франківська зазначив, про платформу “Зроблено в Україні”, що попередні кроки влади, які, на його погляд, мають сприяти економічному зростанню.

Ініціатива суттєво сприяє економічному зростанню, оскільки інструментарій через локалізацію, через регулювання експорту, через створення інструментів підтримки власного виробника має стимулювати розвиток внутрішнього виробника, – каже Дмитро Романюк.

Для системного розуміння проблем, з якими зустрічається бізнес, на думку Дмитра Романюка, є потреба у зустрічах з керівника митниці та обласного ТЦК.

 

Наприкінці брифігну голова ОДА Світлана Онищук та голова правління Бізнес Асоціації Івано-Франківська Дмитро Романюк підписали меморандум про співпрацю.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...