Мед Атлант

Верховна Рада розгляне законопроект про створення Міністерства демографії

У Верховній Раді 23 жовтня зареєстровано проект постанови про прийняття за основу законопроекту щодо створення в Україні кількох нових органів, які будуть займатися демографією.

Пише Місто з посиланням на судово-юридичну газету.

Так, парламентський комітет з питань гуманітарної політики, який очолює Микита Потураєв, рекомендував до прийняття законопроект про створення в Україні нового Міністерства демографії та діаспори і на додаток окремої державної установи – Фонду відновлення демографічного потенціалу. Відповідний законопроект 11424 зареєструвала група народних депутатів, серед яких Микола Княжицький, Наталія Піпа, Роман Лозинський та інші.

До того ж, на думку авторів, для повної картини потрібна ще Міжвідомча координаційна комісія з питань демографічної політики.

Одним з завдань Фонду відновлення демографічного потенціалу буде «забезпечення міграційного приросту населення, в першу чергу за рахунок стимулювання українців, які проживають за кордоном, до повернення в Україну».

В свою чергу, Міністерство демографії займатиметься організацією заходів з популяризації програм стимулювання іноземних українців до повернення в Україну. А також різними дослідженнями.

Повноваження у Міністерства демографії повинні бути, на думку авторів, досить широкі – зокрема, його планують наділити правом слідкувати за рішеннями інших урядових органів.

Я запропонував створити єдине Міністерство, яке повністю охопить питання демографічної політики. Це міністерство повинно мати широке коло повноважень, необхідних як для розробки стратегічних документів державної демографічної політики, так і можливості впливати на зміст рішень інших органів виконавчої влади, якщо вони суперечать державній демографічній політиц» – підкреслив Микола Княжицький.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...