Мед Атлант

Кілька років чекала на трансплантацію: в ОКЛ розповіли про пересадку нирки

23 жовтня в обласній клінічній лікарні команда трансплантологів успішно здійснила пересадку нирки. Це п’ята трансплантація, яку зробили цьогоріч у закладі.

Пише Місто з посиланням на медзаклад.

Донором стала 60-річна жінка, у якої стався крововилив у мозок, що призвів до смерті. Її родичі дали згоду на донорство.

Команда трансплантологів обласної клінічної лікарні пересадила нирку 37-річній жінці, яка кілька років поспіль була пацієнткою відділення діалізу Косівської районної лікарні. І очікувала своєї черги на трансплантацію.

За словами лікарів, операція пройшла без ускладнень.

Стан пацієнтки ще важкий, але аналізи демонструють позитивну динаміку, – розповідає завідувач Центру трансплантації хронідіалізу Олег Легун.

Наступний етап – ретельний медичний супровід упродовж тривалого періоду реабілітації. Надалі пацієнтка буде регулярно приїжджати на обстеження та спостереження: спочатку раз на два тижні, а потім – раз на місяць.

Усі необхідні аналізи безкоштовно роблять у нашій лабораторії, під наглядом трансплантолога та нефролога, – каже Олег Легун. – Ми також здійснюємо УЗД та інші обстеження відповідно до протоколів після трансплантації.

Це вже п’ята трансплантація нирки цього року у нашій лікарні. Загалом виконано близько 20-ти трансплантацій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...