Мед Атлант

66-річний мешканець Прикарпаття втратив 87 тисяч гривень через шахраїв

У різних пабліках Інтернет-мережі шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення фінансової допомоги під час війни. Поліцейські закликають громадян не переходити за такими посиланнями та не вводити паролі та персональні дані своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

У шахрайську схему з так “званою” фейковою допомогою потрапив 66-річний мешканець Калуського району. Чоловік повідомив поліцейським, що в соцмережі «Фейсбук» він побачив посилання про оформлення допомоги від ООН та перейшов за ним. Як виявилось надалі, посилання було шахрайською пасткою. Потерпілому запропонували ввести секретні паролі його карток нібито для оформлення «виплати».

Заявник виконав умови, після чого йому зателефонував нібито менеджер від вказаної організації. Співрозмовник дізнався код підтвердження для реєстрації, який був надісланий на телефон чоловіка. І як результат, з рахунків прикарпатця аферисти списали 87 тисяч гривень.

Поліцейські розшукують причетних до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

“Поліція закликає громадян не надавати стороннім особам персональні банківські дані або коди підтвердження, які надходять з онлайн-сервісів. Також нагадуємо, що офіційна інформація про можливість отримання фінансової допомоги від держави чи міжнародних організацій завжди публікується на їхніх офіційних ресурсах. Тож, перевіряйте джерела інформації та не довіряйте сумнівним повідомленням, які надходять у месенджерах”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...