Мед Атлант

Головний дитячий хірург показав застаріле обладнання в лікарні та розповів про судову тяганину з керівництвом Департаменту охорони здоров’я. ВІДЕО

На початку липня двоє завідувачів відділеннями обласної дитячої лікарні розповіли про нульову матеріально-технічне забезпечення лікарні. Головний дитячий хірург і дитячий уролог області тоді гостро підняли питання щодо відсутності фінансування на придбання необхідного обладнання і інструментарію.

Медики зазначили, що впродовж багатьох років для відділення не закуповують необхідне обладнання,  а це, яке є, вже серйозно застаріло. Деякі медичні засоби для відділення лікарі купують самі, і  в багато чому допомагають меценати.

І коли лікарі намагалися з’ясувати, коли нарешті звернуть увагу на старе медичне обладнання, в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації їм відповів, що на відділення є дуже багато скарг і про покращення умов ще рано говорити.

В свою чергу, завідувач відділенням Михайло Глагович взявся перевіряти правдивість слів свого керівництва і з’ясував, що жодної скарги на лікарів його відділення не було. Через це, вже більше півроку триває судовий процес між лікарями хірургічного відділення ОДКЛ і в.о. директора Департаменту охорони здоров’я області Миколою Стовбаном. Судяться за образу честі, гідності  і ділової репутації лікарів.

І все б можна було вирішити,  — зазначає дитячий хірург, якби керівництво департаменту  «йшло на зустріч» медикам, цікавилися проблемами та розуміли важливість їх вирішення.

Отож, журналісти МІСТА вирішили з’ясувати, чи часто закуповували для хірургічного відділення медичне обладнання і який  стан обладнання сьогодні.

У відповідь на наш інформаційний запит, у департаменті охорони здоров’я нам відповіли, що впродовж 10 років для хірургічного відділення за бюджетні кошти було придбано чотири медичних прилади — два апарати для анестезії, наркозну станцію та дитячий лапароскоп. Останній вказаний прилад, який в лікарні з 2007 року, вже давно потребує вдосконалення.

Натомість меценати та благодійники допомогли придбати два стерилізатори, 4 хірургічні набори, операційний світильник та хірургічний високочастотний апарат.

У якому стані це обладнання зараз та чому потрібно покращувати матеріально-технічно базу відділення дивіться у відеосюжеті МІСТА.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...