Мед Атлант

Школярі на Прикарпатті змушені ходити в аварійну школу, бо нову будують повільними темпами

Учні Раковецької загальноосвітньої школи свій навчальний рік розпочали не першого вересня, а на два тижні пізніше. Все через те, що батьки вирішили не пускати дітей до старої школи, поки як слід не продовжиться будівництво нової школи.

Однак, не дочекавшись виконання обіцянки місцевих чиновників, діти все-таки пішли навчатися в аварійних приміщеннях.

Представники місцевої влади нам пообіцяли, що до 1 жовтня вдасться освоїти 2,2 млн гривень, які були виділені на будівництво школи. Ми їм повірили. Але будівництво зараз все одно не йде швидким темпом — мало працівників на будові і можна сказати, що за ці три тижні вересня вони мало що зробили. Ми подивилися на те, що вже зроблено, і впевнені, що робітники не встигнуть зробити обіцяне до початку жовтня, — розповідає мама трьох місцевих школярів.

Наразі вже зведено два поверхи, і ледь «витягують» третій. В цей же час школярі продовжили навчання в аварійних приміщеннях старої школи.

На початку вересня ми добилися звільнення директора, який впродовж декількох років абсолютно нічого не робив для школи. Його бездіяльність призвела до того, що на початку навчального року в старій школі грубки не перемуровані, хоча на них були виділені кошти. Також в шкільній їдальні немає опалення, а грубка в аварійному стані — відповідно, яка температура на вулиці, така і в приміщеннях. Чому директор цього не робив, якщо цього року на ремонт було виділено 41 тисяча гривень, не знаю

Щоб контролювати усі шкільні справи та не допускати більше до такого у вересні батьки реорганізували батьківський комітет.

Грубка була аварійна. Пожежники влітку не дали дозволу на її експлуатацію, а вчителі та директор про це навіть не повідомили батьків, — каже жителька села.

Зазначимо, що у Раковецькій аварійній школі навчається понад 200 учнів. Як і попередні роки, діти зараз вчаться в старих глиняних корпусах, сільській раді та на території місцевого садочка.

Нагадаємо, що у вересні під час колегії облдержадміністрації Олег Гончарук пообіцяв, що нова Раковецька школа буде збудована до кінця 2018 року. Однак, батьки школярів не дуже вірять у це.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...