Мед Атлант

Щоб не запрошувати туристів на “лисі гори”, Петро Порошенко прагне врегулювати питання “вирубаних лісів”

Сьогодні, 29 вересня, в рамках робочого візиту на Прикарпаття відбулася нарада  Президента України з представниками лісової галузі.  Під час засідання чиновники обговорили стратегію розвитку лісового господарства України.

Петро Порошенко відзначив, що темпи розвитку деревообробної галузі його не влаштовують і потрібно врегулювати це питання.

Коли чуєш пісню, приїжджайте на Прикарпаття, приїжджайте люди добрі, то сьогодні це вже не іронія. Йдеться про туристичний потенціал. А хто сюди приїде, якщо немає лісу. Ми гектарами його втрачаємо через різні чинники. Звісно, можна запрошувати на лисі гори. Але по українській міфології на лисі гори злітаються лише відьми. Свого часу я підписав закон, який підсилює відповідальність за незаконну вирубку. З’явився з сокирою в лісі, відповідай! Сьогодні цей закон дає їм зброю карати тих, хто рубає ліс.

Петро Порошенко відзначив, що перш за все повинен бути електронний облік та єдині стандарти в цій галузі.

Кожна колода, або партія деревини має мати бірку.

Як зазначив під час наради заступник голови Держлісагенства Володимир Бондар,  проблема незаконних вирубок-найгостріша

Заподіяно шкоди на 85 мільйонів гривень. Відшкодували лише 5 %.

На що Петро Порошенко сказав:

Якщо “накрали” і звільнилися, це як відпустка. Спільно з працівниками правоохоронних органів і владою, прикриваються парасольками, так от, ваші парасольки закінчились

Петро Порошенко дав доручення підготувати звіт щодо незаконних вирубок.

Ми чекали два роки, що збільшаться обсяги в деревообробній галузі, цього нема, значить є тіньовий ринок. Моя чітка позиція – досить!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...