Мед Атлант

У Драгомирчанах відкрили міст за участю Президента України. ФОТО

Вчора, 28 вересня, завершилися роботи з будівництва мосту у Драгомирчанах. Сьогодні, 29 вересня, відбулось його офіційне відкриття за участю Президента України Петра Порошенка.

Вартість будівництва склала 96 мільйонів гривень.

Попередній міст довжиною 136 метрів був зруйнований повінню наприкінці липня 2008 року. Відбудова моста тривала у 2008-2011 роках, з 2012 по 2015 роки будівництво було зупинено і тільки наприкінці 2016 року відновлено.

Це міст, який був зруйнуваний у 2008 році і залишався так довго без ремонту. 128 мільйонів було заплановано, гроші розкрадались, а міст не будувався. І аж у 2015 році ми поставили декілька пріоритетів,  у тому числі і будування доріг. Цей міст збудували міст за 96 мільйонів.  Ми не зупиняємося на цьому і я наполягаю на тому, щоб дорожнє будівництво продовжувалось і спрямовувались на це кошти, – зазначив Президент України Петро Порошенко.

Служба доріг в Івано-Франківській області провела перерахунок проектно-кошторисної документації, замовила і отримала Державну експертизу, що дало можливість зменшити вартість будівництва моста на 27 мільйонів гривень або на 28% від початкової вартості.

Новий міст через річку Бистриця-Солотвинська має довжину 152,46 метрів, ширину проїжджої частини – 10,5 м і два пішохідні переходи по 1,25 м.

До слова, в рамках візиту Президента сьогодні передбачається також урочисте відкриття дороги Івано-Франківськ – Чернівці, стадіону “Хет-трик” та відкритті заводу LEONI у Коломиї.

Читайте такожПриїзд Порошенка: в Івано-Франківську перекрито рух по вулиці Шпитальній

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...