Мед Атлант

В Івано-Франківську відбувся благодійний аукціон. ФОТО

Сьогодні, 20 жовтня, в музеї мистецтв Прикарпаття урочисто вручили нагороди працівникам паліативного центру м Надвірна з нагоди 20-річчя паліативної служби.  Відзнаки вручав Митрополит Івано-Франківської УГКЦ.

Також працівників привітали представники облдержадміністрації, обласної та міської рад.

Паліативна служба вже 20 років в нашій області, але все одно сприймається прикарпатцями, як щось нове. Але це дуже добра практика, практика з тими людьми, які потребують допомоги та доброго слова. Щиро дякую всім, хто мав причетність до створення такого першого і єдиного в Україні центру, — зазначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

Після вручення нагород відбувся благодійний аукціон, виручені кошти з якого передадуть в центр паліативної допомоги у Надвірній. “З молотка” пішли картини двадцятьох художників з усієї України, одну з них намалював хлопчик, який хворіє паралічем і творив її за допомогою Одну з картин намалював хлопчик, який хворіє на параліч і створив картинку за допомогою пензлика в губах.

Довідково:

Паліативна допомога — це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікування болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки.

Читайте також: До Франківська приїхали експерти з паліативної допомоги з понад 10 країн світу. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...