Мед Атлант

На Івано-Франківщині через вибух гранати загинув чоловік: його тіло товариш ховав за будинком

Нещодавно відбувся суд над чоловіком, який незаконно придбав та зберігав бойові припаси.  Крім того недбале зберігання бойових припасів спричинило загибель людини.

Чоловік незаконно придбав 2 ручні осколкові гранати Ф-1 та дев’ятнадцять набоїв до вогнепальної нарізної зброї калібру 7,62 мм, виготовлених промисловим способом та відніс їх до свого дому. Інцидент стався  влітку 2017 року в селі Угринів Тисменицького району.

Зранку до чоловіка прийшли товариші і стали розпивати алкогольні напої. Чоловіки почали сперечатись щодо обізнаності у вогнепальній зброї та бойових припасів. Після цього обвинувачений чоловік дістав ручну осколкову гранату Ф-1 і передав у руки нетверезому товаришу. Той під час огляду гранати просунув палець руки у кільце запалу, чим і привів у дію запал ручної осколкової гранати.

Внаслідок вибуху ручної осколкової гранати загиблий отримав тілесні ушкодження у вигляді сліпого проникаючого поранення грудної клітки з ушкодженнями серцевої сумки, правого вушка серця, яке супроводжувалося внутрішньою кровотечею в плевральні порожнини і в порожнину серцевої сорочки, що ускладнилося здавлюванням серця кровю і привело до розвитку гострої серцевої недостатності, – зазначається у вироці суду.

Труп залишили на дивані у кімнаті, де відбувся вибух гранати, до вечора. Вночі обвинувачений разом із товаришем перенесли труп на руках до гаражу, де він пролежав до ночі наступного дня. Пізніше він заручившись допомогою, загрузив труп на тачку, який перевезли на ділянку за будинком та намагалия заховати – присипали травою.
Потім один з товаришів пішов до односельчанина, колишнього працівника поліції, та повідомив про вказану подію, а той в свою чергу викликав слідчо-оперативну групу поліції.

Суд визнав винним у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 ст. 263, ст. 264 КК України та призначити йому покарання за ст. 263 ч. 1 КК України три роки шість місяців позбавлення волі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...