Мед Атлант

В Івано-Франківську визначили номінантів на здобуття премії імені Ярослава Лукавецького

Відбулося засідання комісії із присудження обласної премії в галузі мистецтва та архітектури імені Ярослава Лукавецького. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-служби ОДА Івано-Франківської області.

За результатами голосування, до третього туру в галузі архітектури і дизайну в номінації «Дизайн» допущена Оксана Бейлах, пропонована Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки художників України за популяризацію народних традицій в сучасному одязі. На номінацію «Архітектура» кандидатів не висувалося.

Щодо галузі образотворчого та народного мистецтва, то претенденти змагатимуться у двох номінаціях. Зокрема, за першість у номінації «Образотворче мистецтво» боротимуться Петро Грицюк, пропонований Музеєм мистецтв Прикарпаття за особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю та Олег Заставний, пропонований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки художників України за значний внесок у розвиток образотворчого мистецтва.

Поміряються силами у номінації «Народне мистецтво» кандидати на здобуття премії імені Ярослава Лукавецького Михайло Мурафа, пропонований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки архітекторів України за створення декоративних скульптур та панно в інтер’єрах громадських споруд та Дарія Приймак, пропонована Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського за збереження та відновлення технології виготовлення народного килима.

Принагідно додамо, що підсумкове обговорення творів і робіт відбудеться 28 березня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломийські театрали підкорили Німеччину. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...