Мед Атлант

На Прикарпатті розшукують шахрая, який вимагав від жінки перерахунку грошей

Поліцейські розшукують шахрая, який представився сином потерпілої і вимагав перерахунку грошей, щоб звільнити його від кримінальної відповідальності.

Вчора, 11 квітня близько 23.00 години до жительки смт. Богородчани, спочатку на мобільний телефон, а пізніше на домашній зателефонував нібито 36-річний син потерпілої, і сказав що він скоїв ДТП.

Після того слухавку взяв “псевдо” поліцейський, який повідомив, що син в поліції і для того, щоб звільнити його від кримінальної відповідальності потрібні великі гроші, пише МІСТО за інформацією Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Невідомий сказав, що часу для роздумів немає, зараз до будинку під’їде людина, якій потрібно буде передати кошти, щоб вирішити проблему.

Налякана жінка заходилася швидко збирати свої заощадження і не вагаючись, винесла з будинку та віддала невідому чоловіку 6 тисяч доларів США.

Лише згодом потерпіла почала цікавитися, що ж насправді трапилося із її сином. Передзвонила до сина і з’ясувала, що він вдома і з ним не трапилося ніякої біди. Після чого повідомила у поліцію.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження передбачене ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція попереджає прикарпатців, якщо до вас телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляються вашими рідними, чи працівниками правоохоронних органів, просять або вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не вірте їм і не передавайте гроші.

Спочатку зателефонуйте рідним, або знайомим, спитайте у чому справа. Якщо з якихось причин зв’язок із ними відсутній, повідомте у поліцію, але у жодному випадку не панікуйте, щоб не піддатися впливу аферистів.

Читайте також: Як захистити своїх дітей від ДТП: поліціянти запрошують дошкільнят та їхніх батьків повторити правила безпечної поведінки на дорозі

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...