Мед Атлант

Шахрайську схему виманювання грошей через OLX придумали два брати, які винаймали житло в Івано-Франківську

Напередодні повідомлялося, що правоохоронці провели обшуки в одній з квартир Івано-Франківська, де останнім часом проживали полтавці, яких підозрюють у шахрайських діях. Молодики розміщували на популярному сайті OLX оголошення з продажу товарів, брали передоплату за нього, після чого зникали. У їхній схемі – потерпілі з усієї України.

Як з’ясувалося у ході слідства, підозрювані – рідні брати 21 і 20 років, родом з Полтавщини.

Проживаючи у Івано-Франківську, вони ошукували громадян через мережу фейкових інтернет-товарів.

Злочину діяльність розпочали в березні 2017 року. Розміщували на сайтах ОЛХ оголошення про продаж реально неіснуючої побутової техніки. Коли ж потенційні покупці цікавилися товаром вони надавали рахунки, а ті переказували гроші як передоплату за товар, після чого телефонний зв’язок з ними припинявся.

Під час проведення обшуку в помешканні підозрюваних, яке вони винаймали у Івано-Франківську, правоохоронці виявили та вилучили 41 сім-картку мобільних операторів, мобільні телефони та банківські картки.

Крім того, у домогосподарстві шахраїв правоохоронці виявили та вилучили коробку з твердого картону з насадженнями наркотичних рослин.

Зловмисників затримали в порядку ст.208 КПК України. Їм оголошено підозру у вчинені кількох злочинів та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Щодо зловмисників слідчі Івано-Франківського ВП розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (Шахрайство) та ч.2 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...