Мед Атлант

Повалені дерева, підтоплені підвали і населені пункти без світла — наслідки негоди на Прикарпатті

Вчора, 25 липня, на Прикарпатті сталася негода – сильна злива, град та грози.

Внаслідок негоди, дощу у трьох населених пунктах області рятувальники забирали повалені дерева. В м. Івано-Франківськ частково підтоплено 2 підвальні приміщення громадського призначення та повалено 2 дерева.

До ліквідації наслідків негоди залучено 6 одиниці техніки та 19 чоловік особового складу УДСНС в Івано-Франківській області. Внаслідок негоди постраждалих осіб та пошкоджених будівель немає. Збитки уточнюються. Про це МІСТУ повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту ОДА.

В смт. Делятин на території центральної міської лікарні впало 3 дерева на проїжджу частину. Працівниками ДПРП Делятин було проведена робота по розчищенню проїжджої частини. Також було проведена робота щодо усуненню завалів дерев на проїжджих частинах по смт. Делятин, а саме: на вулицях: Луги, 73 – 2 дерева, 16 Липня – 1 дерево, Л. Українки 73 – 1 дерево. Загальна кількість прибраних дерев 7 шт.

В м. Городенка надійшло повідомлення, що біля с. Олієво-Королівка на автошляху Снятин-Тязів впало дерево і перегородило проїжджу частину. За допомогою бензопили пожежні-рятувальники чергового караулу ДПРЧ-13 розпиляли дерево, відбуксирували його на узбіччя та відновили рух на даній ділянці дороги.

В м. Долина під час дощу забився каналізаційний сток. Працівниками пожежно-рятувальної служби за допомогою ствола «А» від АЦ пробили каналізаційний сток.

Надійшло повідомлення про падіння дерева на проїжджу частину дороги та тротуар в м. Івано-Франківськ на вул. Південний Бульвар. За допомогою бензопил відділенням ГРР АРЧ АРЗ СП було проведено розрізання дерева та очищено проїжджу частину дороги та пішохідну зону.

У Франківську на вул. Желехівського на проїжджу частину впало дерево. Працівниками пожежно-рятувальної служби за допомогою бензопили були проведені роботи по звільненню проїжджої частини від дерева.

Крім того, в обласному центрі в закладах “Старий пес” та “Студія Меблів” працівниками пожежно-рятувальної служби за допомогою гідроелеватора Г-600 відкачували воду з підвальних приміщень.

В зв`язку з сильними дощами, без електрозабезпечення у Верховинському районі 9 НП повністю та 5 НП частково ( 3/1 ЛЕП, 79 ТП ) , у Косівському районі 7 НП повністю та 6 НП частково ( 2/2 ЛЕП, 80 ТП ).

Читайте також: Не витримали зливи. Франківські вулиці стали схожими на венеціанські канали

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...