Мед Атлант

Прикарпаття має шалений потенціал для співпраці з ЄС, — Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Прикарпаття може і повинно стати пілотним регіоном в контексті взаємодії України з ЄС.

Про це він сказав сьогодні, 30 листопада, під час зустрічі з представниками ЗМІ «Кава без краваток», перебуваючи з робочим візитом в Івано-Франківську.

Зараз у нас є Угода про асоціацію, є безвізовий режим. Регіон має шалений потенціал. І не лише туристичний. Є багато цікавих ідей: починаючи з університетів і закінчуючи бізнесовим середовищем.  Прикарпаття може використати можливість європейських проектів, малих європейських кредитів, мікрогрантів. Я переконаний, що це — один з найважливіших рецептів того, щоб регіон набув справжньої європейської якості, — сказав Павло Клімкін.

Він зауважив, що після набуття безвізового режиму багато людей покидають регіон.

Ми поважаємо такий вибір, бо у кожного є турботи про родину, про дітей. Але маємо відкрити таким людям шанс реалізувати себе тут. Бо є дуже багато різних ідей: стосовно бізнесу, туризму, сільського господарства тощо. Майже кожен має якусь ідею. Тому в планах маємо організацію певної платформи із залученням представників бізнесу, неурядових організацій, наукових кіл. І спробувати подивитися: чим є унікальне Прикарпаття? Запитайте когось в Данії про це і вам скажуть: “Ну щось чули. Можемо почитати в інтернеті”. Потрібно, щоб вони дізналися про цю унікальність, а місцеві могли її реалізувати за допомогою різних проектів.

Міністр закордонних справ України сподівається,  що вдасться створити цю платформу із залученням європейського досвіду та коштів.

Минулого тижня я мав зустріч з президентом Європейського інвестиційного банку. Він каже, що вони готові робити більше і давати більше. Але їм треба представити проекти і плани їх реалізації – відрито та без корупційної складової. В цьому є ще один елемент транскордонної співпраці для Прикарпаття. Тому можемо і маємо це зробити, – підкреслив Павло Клімкін.

Читайте також: Клімкін у Франківську: Ніхто нам не буде казати, яким чином реалізувати наш Закон “Про освіту”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...