Мед Атлант

Клімкін у Франківську: Ніхто нам не буде казати, яким чином реалізувати наш Закон “Про освіту”

Сьогодні, 30 листопада, у рамках робочого візиту в Івано-Франківську відбулася «Кава без краваток» за участі Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Під час зустрічі з представниками засобів масової інформації Прикарпаття Павло Клімкін розповів про Закон України “Про освіту”.

Він зазначив, що його потрібно реалізувати у діалозі з громадою.

Зробити це-наша відповідальність. Ніхто нам не буде ставити ультиматумів. І ми ніколи їх не сприймемо. Ніхто нам не буде казати, яким чином нам реалізувати наш Закон України “Про освіту”, — каже Павло Клімкін.

Він підкреслив, що позиція України полягає не в тому, щоб обмежити навчання мовами національних меншин, а в тому, що певна кількість предметів має викладатися українською.

Ідея цього закону — не обмежити когось, а розширити можливості для всіх, залучити всіх до суспільного життя, — сказав Міністр.

Як відомо, 25 вересня президент Порошенко підписав Закон України “Про освіту”, яким в Україні запроваджується 12-річна середня освіта. Верховна рада ухвалила цей закон 5 вересня. Документ передбачає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова – українська.

У Польщі, Румунії, Угорщині, Греції, Болгарії висловили стурбованість у зв’язку з нормами цього закону, що стосуються мови навчання представників національних меншин України.

26 вересня уряд Угорщини заявив, що буде блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через Закон України “Про освіту”.

Читайте такожНа Прикарпатті є перспективи для інвесторів, – міністр Клімкін у Франківську. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...