Мед Атлант

Чашка кави і дельфіни: на День міста франківцям встановили безкоштовний світловий 3D фонтан. ФОТО

У Франківську на площі Шептицького встановили світловий 3D фонтан. Його відкриють офіційно сьогодні.

Про це раніше анонсував у соцмережі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків:

Такого фонтану в Івано-Франківську ще не було. Що думаєте про такий фонтан на площі Шептицького?”.

МІСТО звернулося до підприємства “Ялинки України”, яке надало фонтан франківцям. Зокрема поспілкувалися із засновником і власником фірми “Ялинка України” Петром Ординансом. Той розповів, що цей фонтан виготовили нещодавно. Є проекти  п`ятьох типів фонтанів, але наразі готові два: один – в Збаражі, інший – в Івано-Франківську.

Петро Ординанс наголошує, що подарував його франківцям на День міста. Фонтан мав би простояти і тішити іванофранківців тиждень. Далі повернеться до власника. Проте, якщо містянам сподобається, то міська влада задумається, аби його перекупити. Додамо, що такий подарунок Петро Ординанс влаштовував з арками під час Різдвяних свят на “стометрівці”.

Ніхто нічого не оплачував, ми лише цей проект започутковуємо вперше в Україні і хочемо показати, – каже засновник підприємства “Ялинки України”.

На фонтані  зображена чашка кави і пара у світлодіодному фоні. А ще чотири дельфіни, які наче випливають з води і купаються на поверхні.

Про ціну поки  не говорить. Каже,  не рахував. Ординанс запевняє, що це вперше в Україні створено такий світлодіодний фонтан.

Як коментує керівник КП “Івано-Франківськміськсвітло” Віктор Синишин, фонтан надав львівський підприємець безкоштовно на короткий період.

Це для нього як виставка продукції, реклама, – пояснює Синишин.

Чиновник каже: місто планує встановити фонтан на площі Шептицького, але іншої конфігурації і форми.

Ми оберемо на сайті, визначимося зі зразком і оголосимо тендер, – коментує Синишин.

Тендер планують провести наприкінці року. Наразі підприємство оголосило закупівлю “новорічних” арок з орієнтовною вартістю майже 3 млн грн.

Читайте також: В Івано-Франківську урочисто відкрили 3D фонтан. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...