Мед Атлант

В одному з найбільших агрохолдингів держави спростували інформацію про обробку полів на Прикарпатті хімікатами

Сьогодні жителі села Мединя Галицького району пікетували місцеву РДА з вимогою заборонити обробляти їхні поля хімікатами.  Спочатку місцевим донесли інформацію, що отруює селян один з найбільших агрохолдингів “Мрія”, пізніше з’ясувалося: кропив поля хтось із місцевих фермерів.

Бунт селян розпочався після вчорашнього випадку на пасовищі, коли до реанімації потрапила дівчина, яка випасала худобу, а корови почали хворіти. Звинуватила “Мрію” в кропленні полів Медині помічник-консультанта народного депутата України Адріана Байло на своїй сторінці у фейсбук.

Через кілька годин на фейсбук-сторінці агрохолдингу з’явилося спростування інформації:

Сьогодні в мережі Інтернет поширилась інформація про падіння великої рогатої худоби та госпіталізацію дівчини-пастуха внаслідок отруєння їх хімікатами після обприскування полів озимої пшениці поблизу річки Лімницяу селі Мединя Галицького району Івано-Франківської області. Помічник народного депутата України Андріана Байло на своїй сторінці у Facebook зазначила, що обробку зазначених полів і обприскування отрутохімікатами начебто проводив Агрохолдинг “Мрія”.

Ми з’ясовуємо ситуацію, на даний момент відомі наступні факти:

1. Агрохолдинг “Мрія” у селі Мединя Галицького району не працює та не має жодного поля.

2. Найближчі до зазначеного місця подій поля, які знаходяться в оренді Компанії, розташовані за 3 км від села Мединя та відділені від нього лісом. На цих полях у кінці травня заплановано посів соняшника.

3. В цій зоні Агрохолдинг “Мрія” у 2018 році не вирощує і не має жодного поля озимої пшениці. Найближче поле з цією культурою розташоване на відстані 25 км від села Мединя.

Наразі на місце подій виїхала комісія у складі представників РДА, ветеринарного лікаря та представнмків громади. Будемо оперативно оновлювати інформацію по мірі з’ясування фактів.

UPD: Наразі встановлено, що місцевий фермер кропив поле озимої пшениці у с. Мединя. Постраждала одна корова, якій вже надано медичну допомогу. Комісія на місці, працює далі.

В поліції району журналістам МІСТА повідомили, що наразі на місці працюють експерти.

Місцева жителька Ірина Ковалюк каже, що на нараді в РДА селянам повідомили: їхні паї орендують місцеві фермери. Пояснює, селяни намагалися додзвонитися й до них, проте телефони були поза зоною.

МІСТО намагалося додзвонитися в сільську раду Медині, аби з’ясувати, хто ж все-таки обробляє хімікатами поля селян, проте поки слухавку там ніхто не підняв.

Нагадаємо, нещодавно МІСТО писало про схожу ситуацію на Тлумаччині. В селі Петрів жителі почали скаржитися на стан свого здоров’я та пов’язують це з сезоном кроплення полів.

Читайте також: На Городенківщині хлопець помер через отруєння, підозрюють хімікати

На Івано-Франківщині масово гинуть бджоли

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...