Мед Атлант

В Меморіальному сквері відбувся вечір-реквієм до 101-ї річниці Героїв Крут. ФОТО

Сьогодні, 27 січня в Івано-Франківську в Меморіальному сквері відбувся вечір-реквієм до 101-ї річниці Героїв Крут.

Щорічно в кінці січня та на початку лютого в Івано-Франківську та у всій Україні відбуваються події, які тісно пов’язані з українською національно-визвольною боротьбою. Зокрема, це є відома тематика крутянської битви молодих юнаків. Трохи згодом в цей період також відбулось створення Організації українських націоналістів.

Цьогоріч в Івано-Франківську заплановані різноманітні заходи, які будуть присвячені цим подіям. У школах будуть проведені уроки історичної пам’яті, тематичні перегляди фільмів у навчальних закладах. Для різних вікових категорій будуть проведені відповідні уроки. Також заплановано літературну виставку. Звичайно, кожен захід у нас починається з молитви в пам’ять полеглим героям, – коментує начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш.

Під час заходу учасники згадали історію трагічних подій та запалили лампадки на могилах героїв.

Ми проводимо цей вечір-реквієм саме тут, оскільки це місце для нас є знаковим. Тут поховані сучасники героїв Крут: Українські Січові Стрільці, вояки армії УНР, вояки Галицької армії, також герої новітньої війни – учасники АТО. Даним заходом ми хочемо узагальнити ці події та наголосити на тому, що це та сама війна. Кожне українське покоління має свою місію по захисту територіальної цілісності і повинно його виконувати. Як колись десятки юнаків полягли в битві під Крутами, хоча знали, що в них немає шансів та їх здолають, але своїм вчинком вони заклали те підгрунтя, з якого сьогодні постають нові герої, –  розповідає керівник Івано-Франківського національного корпусу Сергій Сивачук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...