Мед Атлант

Франківські вартові повернули до лікарні 14-ти річну ромку з немовлям

Вчора, 13 березня працівників КП “Муніципальна Варта” було задіяно спільно з службою у справах дітей МВК на перевірку умов проживання осіб ромської національності, а особливо їхніх дітей.

Як стало відомо МІСТУ з особистих джерел, у заходах взяли участь працівники служби в справах дітей МВК, фахівець міського центру в справах дітей та молоді, дитячий лікар та двоє інспекторів відділу охорони публічного порядку КП “Муніципальна варта”, які забезпечували охорону місця події.

Вчора вони відвідали одну з квартир в Івано-Франківську по вулиці Легкого, в якій знімає житло три ромські сім’ї. Метою даної перевірки стало повернення матері з дитиною в лікарню, оскільки день перед цим жінку забрала дитину з лікарні та втекла. Матір’ю виявилася 14 річна дівчина ромської національності, яка на цей час знаходиться в Україні. Одномісячна дитина дівчинки захворіла, але вона не хотіла перебувати з дитиною під наглядом медиків. Втім неповнолітня сама зізналася, що вона не знає, що потрібно робити з хворою дитиною. Працівники переконали юну матір вернутися в лікарню після огляду лікарем, оскільки стан дитини за добу погіршився. На місце одразу було викликано карету швидкої, і в супроводі соціального працівника, горе-мама з немовлям поїхали до лікарні.

Після цього з рештою осіб було проведено профілактичні бесіди, оскільки у квартирі було сильно накурено попри те, що там перебуває п’ятеро малолітніх дітей, – розповідає головний інспектор відділу охорони публічного порядку Андрій Кабанов.

На місце події було викликано працівників ювенальної превенції. Одна з матерів, які проживають в орендованій квартирі, постійно жебракувала з немовлям на руках. Цей факт підтверджували фото і відео інспекторів варти. Працівники ювенальної превенції склали протокол по статті 184 КУпАП (неналежне виконання батьківських обов’язків) на вказану громадянку. Інших осіб було попереджено про те, що при повторному вчиненні даного діяння, батьків можуть позбавити батьківських прав і забрати дітей, а відносно самих батьків може бути відкрито кримінальне провадження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...