Мед Атлант

У Франківську відбудеться турнір з футболу серед української діаспори

Сьогодні, 3 липня, у Франківську відбулась пресконференція з нагоди проведення Кубку Єдності з футболу 2019 серед українських діаспорних команд.

Участь у цьогорічному турнірі візьмуть команди з США, Ізраїлю, Іспанії, Естонії, Чехії та Польщі, які змагатимуться впродовж чотирьох днів на стадіонах “Рух”, “Хет-Трик Арена” та стадіоні в с. Крихівці.

Захід організовує Департамент молодіжної політики та спорту міської ради спільно з федерацією українських асоціацій Іспанії. На зустрічі були присутні представники української діаспори з різних країн світу, такі як Америка, Ізраїль, Естонія, Іспанія та інші.

Найперша мета цього турніру – це об’єднання, дружба та позитив від гри, додає один із ініціаторів змагань.

Сім років тому Українська Всесвітня Координаційна Рада разом із Товариством українців із Канади і Америки ініціювала проведення турніру української діаспори з футболу. Ця ініціатива продовжується і досі. Практика показує, що це потрібно. Тому дуже позитивно, що саме зі сторони діаспори виникла ця ініціатива провести Кубок Єдності. Приїдуть представники ради з 15 країн, – зазначив Михайло Ратушний, голова Української Всесвітньої Координаційної Ради.

Загалом у турнірі візьмуть участь близько 15 команд. Завтра, 4 липня, відбудеться перша гра. Турнір розпочнеться з гри юнацької команди із США, але ще не вирішили з ким будуть змагатись.

Цього року підготовка та обговорення деталей турніру проходили в телефонному режимі.

Також відомо, що від Тель-Авіву буде дві футбольних команди.

Я вже вдруге у Франківську, але сам родом із Одеси. Більшість хлопців з моєї команди не були в Україні та й мови не знають. Тут відбудеться перша зустріч із Батьківщиною, – зазначає представник української діаспори в Ізраїлі.

 

Нагадаємо, що турнір з футболу в Івано-Франківську збере українців із 15 країн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...