Мед Атлант

Прикарпатцям, які не задекларували отримані доходи донараховано 8,6 млн гривень податків і зборів

Громадянам, які впродовж 2016-2017 років отримували доходи, що підлягали обов’язкому декларуванню, однак не задекларували їх, податківці донарахували 8,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб і військового збору.

З початку 2019 року проведено 92 такі перевірки. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Найбільші суми ПДФО і військового збору донараховано за результатами перевірок громадян, які отримали дохід, як додаткове благо, у вигляді суми боргу анульованого чи прощеного кредитором. Сума донарахувань склала 6,7 млн гривень.

Громадянам, які отримали дохід у вигляді спадщини чи дарунка коштів, майна, майнових чи немайнових прав від фізичної особи, що не є членом сім’ї першого та другого ступенів споріднення донараховано 0,9 млн гривень.

Ще 0,8 млн гривень ПДФО і військового збору донараховано фізичним особам, які не задекларували дохід від продажу протягом року двох та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла чи мопеда.

Нагадаємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України громадяни, які у звітному році отримували доходи, що підлягають обов’язковому декларуванню подають декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня року, наступного за звітним.

Якщо платником податків таку декларацію не подано та відповідно не задекларовано отримані доходи, то контролюючі органи мають право провести перевірку без дотримання строку давності і самостійно визначити суму податку та збору.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...