Мед Атлант

Зоозахисники заявляють, що Снятинська птахофабрика закривається через розголос жорстокого ставлення до птиці. ВІДЕО 18+

Єдина ферма по виробництву фуа-гра в Україні припиняє існування. Компанія Миронівський хлібопродукт бізнесмена Юрія Косюка оголосила про рішення припинити виробництво гусячого м’яса та фуа-гра на Снятинській птахофабриці до початку вересня 2019 року. Про це повідомила пресслужба МХП.

“Для отримання фуа-гра тварин не просто вбивають, їх фактично катують перед цим. Відгодовування відбувається за допомогою шлангу, котрий встромляють прямо в шлунок птахів через горлянки. Порції збільшують з кожним наступним прийманням їжі, щодня, аж до забою. Потік корму настільки сильний, що стравоходи деяких гусей не витримують та рвуться. Однак у 2018 році МХП продали близько 50 тис. тонн “делікатесу””, – повідомляє зоозахисна організація “Відкриті клітки”.

Зоозахисна організація “Відкриті Клітки” опублікувала кадри знущань над тваринами, які їм анонімно надіслав працівник ферми. Вони сприяли міжнародному розголосу та актуалізації проблеми. Також Відкриті Клітки розпочали кампанію, спрямовану на заборону продажу фуа-гра в закладах харчування. А після комунікації було виявлено ряд невідповідностей щодо умов утримання тварин компанією МХП.

Відеоряд жахіть з української ферми фуа-гра став причиною змін не лише для Снятинської птахофабрики. Він також запустив процес лобіювання заборони імпорту фуа-гра в Нью-Йорку, США,  та відмови ряду ресторанів у Великій Британії від вжитку цього продукту.

“Активи птахофабрики, які складають менш як 0,5% активів Групи МХП, в даний час пропонуються до продажу. МХП вважає, що виробництво фуа-гра не відповідає стратегії та політиці компанії, яка є світовим лідером у сферах захисту навколишнього середовища, соціальної відповідальності і турботи про тварин”, — сказано у повідомленні.

* ГО “Відкриті клітки Україна” – українське представництво міжнародної зоозахисної організації Open Cages, члени Anima International, асоціації Open Wing Alliance та Fur Free Alliance. Нашою метою є запобігання стражданням тварин у виробничій сфері (сільсько-господарчих фермах та фабриках) шляхом введення системних змін в суспільстві, документування умов їх промислового утримання, а також навчальних програм, які формують позитивне ставлення до тварин.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...