Мед Атлант

Єгерські служби посилено патрулюють лісові угіддя області

Новорічні свята у розпалі, а зима нагадала про себе чималим сніговим покривом. Для єгерських служб, мисливствознавців, державної лісової охорони лісогосподарських підприємств – це ознаки сезону посиленого патрулювання лісових масивів області.

Через сніг та морози лісовим мешканцям важко, а іноді навіть неможливо добути собі їжу. Крім того, у диких тварин є ще один ворог – браконьєр, який по собі у лісі залишає капкани та петлі. Тож єгерським службам у зимовий період роботи вистачає. Це підгодівля диких тварин, спостереження за ними та облік у лісових угіддях, а також охорона лісових масивів від порушників.

Цими вихідними рейдові групи у складі працівників державної лісової охорони держпідприємств Івано-Франківського ОУЛМГ, представників національної поліції, штатних працівників районних організацій УТМР здійснювали цілодобові патрулювання лісових масивів. При обстеженні Кутського, Осмолодського, Верховинського держлісфондів рейдові групи затримали порушників, на яких складено протоколи про порушення правил полювання.

Єгерська служба та мисливознавці закликають любителів полювання бути свідомими і дотримуватись правил мисливської культури та полювання.

Відсутність дозвільних документів (на зброю, на мисливських собак, посвідчення мисливця, контрольної картки); полювання без відстрільної картки, ліцензії, відсутність відмітки про добуту дичину у контрольній картці – є типовими порушеннями правил полювання та причиною притягнення до адміністративної відповідальності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...