Мед Атлант

Апеляційний суд зобов’язав Буру повернути землю лісництву

Івано-Франківський апеляційний суд відхилив позов Ігоря Халаменди щодо користування земельною ділянкою біля села Рибне.

Як відомо, у лютому Тисменицький районний суд зобов’язав одіозного підприємця Ігоря Халаменду, відомого на прізвисько “Бура” повернути державну землю у власність ДП “Івано-Франківське лісове господарство” та демонтувати паркан. Втім, він не погодився з таким рішенням та подав апеляційну скаргу, передає “Бліц-Інфо”.

Сьогодні, 30 червня колегія суддів апеляційного суду вирішила залишити рішення Тисменицького районного суду без змін. Це означає, що з моменту проголошення рішення, тобто від сьогодні, 30 червня, вступило в законну силу рішення Тисменицького районного суду. Відтак, прокуратура Івано-Франківської області має усі законні підстави вимагати виконання рішення суду про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою ДП «Івано-Франківське лісове господарство» та залучати до цього виконавчу службу.

Нагадаємо, земельна ділянка знаходиться біля села Рибне та уже майже 10 років є предметом судових спорів між Халамендою та прокуратурою Івано-Франківської області.

Ще у квітні 2005 року Ігор Халаменда викупив в Івано-Франківської обласної профспілки працівників підприємств «Прикарпаття» базу відпочинку у лісі поблизу села Рибне Тисменицького району. Рибненська сільська рада у липні того ж року надала для обслуговування викуплених будівель земельну ділянку площею аж 3,03 га в оренду на 49 років з правом викупу.

На цій ділянці тодішній депутат Івано-Франківської міськради від Партії регіонів Халаменда встиг облаштувати приватне обійстя.

Втім, виявилося, що дана земельна ділянка знаходиться в державній власності і законним користувачем є ДП «Івано-Франківське лісове господарство». Тому у 2011 році прокурор Тисменицького району звернувся у суд в інтересах ДП «Івано-Франківське лісове господарство» про визнання недійсним договору оренди та повернення земельної ділянки до лісового фонду. Прокурор вбачав, що Рибненська сільська рада перевищила свої повноваження, передавши чужу земельну ділянку в оренду Ігорю Халаменді.

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо, представник позивача прокоментував рішення суду.

Ми вважаємо, що рішення суду є незаконним та буде оскаржене, як положено для будь-якого судового рішення, – прокоментував адвокат Ігор Добрянський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...