Мед Атлант

Китай – у Косові, Париж – у Львові, Жан Рено – на Синевирі: де в Україні знімали відомі фільми

Раніше ми розповідали про те, як згадують Україну у відомих фільмах та серіалах. Як виявилося, не лише наші колоритні звичаї та традиції приваблюють іноземців, а й мальовнича природа та неймовірна старовинна архітектура.

Часто іноземні режисери привозять свої команди в Україну, щоб відзняти ефектні кадри.

Від Карпат, Синевиру та Львова, до Києва та Прип’яті, і аж Одеси та Криму – краєвиди, вулиці та будівлі цих прекрасних місць можна побачити у відомих картинах.

Три мушкетери у «львівському» Парижі

У фільмі старовинний Львів перетворюється на Париж. На думку глядачів стрічки, він зовсім не поступається «оригінальному» місту.

Кадри із фільму

Сцени пригодницького фільму 1978 року «Д’Артаньян та три мушкетери» про французьких рицарів знімали у Львові та в трьох старовинних замках Західної України.

Львівський маєток Потоцьких став у цьому фільмі резиденцією капітана Де Тревіля.

Кадри із фільму

Вірменський собор став стінами монастиря Дешо.

Вірменський собор у Львові

У Будинку вчених кардинал Рішельє приймав гасконця.

Будинок вчених у Львові

У картині можна побачити сцени, відзняті в Олеському, Підгорецькому та Свірзькому замках:

Свірзький замок – родове гніздо Д’Артаньяна та місце для пікніка короля.

Кадри із фільму

Свірзький замок

У Підгорецькому замку відзняли фатальний бал, де королева повинна пред’явити королю подаровані ним підвіски.

Кадри із фільму

Підгорецький замок

А Олеський замок став резиденцією англійця Бекінгема.

Кадри із фільму

Олеський замок

«Будинок літаючих кинджалів» – Китай у карпатському Косові

Усі пори року, які ми бачимо у відомому пригодницькому фентезі,— літо, осінь, зима, — тривали в Косові у вересні-жовтні 2003 року. Вирішальну бойову сцену також відзняли там.

Цікаво те, що сніг тоді пішов у жовтні. Це застало знімальну групу зненацька. Тому творці фільму вирішили змінити сценарій, щоб здавалося, ніби ця епічна битва почалася восени і закінчилася взимку.

Режисер картини, Чжан Імоу був дуже задоволений тим, як вдалося підкреслити кров, що розливається на снігу.

Марко Поло в українському Криму

За сценарієм фільму «Марко Поло: Неймовірні пригоди» (1998 рік, США), історія відомо мандрівника розпочинається у Венеції 13 ст. Молодий відчайдушний Марко відправляється з рідного міста на зустріч небезпеці та славі.

Американський режисер Джордж Ершбеймер знімав свій пригодницький фільм наприкінці 1990-х в українському Криму – на природній локаціях та вулицях курортної Ялти.

Трилер з Жаном Рено на Синевирі

Зйомки картини «Холодна кров» проходили в українських Карпатах, в національному парку «Синевир», у Нью-Йорку та Канаді.

Фільм з Жаном Рено у головній ролі створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно і вийшов на широкі екрани у 2019 році.Світовим дистриб’ютором стрічки є компанія UNIVERSAL.

Фільм розповідає про серійного вбивцю, який влаштував собі спокійну старість у будиночку на березі мальовничого гірського озера, де він живе на самоті. Та одного разу поряд з його помешканням трапляється нещасний випадок – дівчина розбивається на мотосанях. І кіллер, для якого вбити людину було буденною справою, вперше рятує чиєсь життя.

Будиночок, який спорудили на Синевирі для зйомок фільму

«Ідеальні» солдати у Києві

Режисер американського фантастичного бойовика «Код ліквідації»(2005 рік, США) Рене Бессон організував зйомки своєї стрічки у Каліфорнії та в Києві.

За сюжетом фільму, відразу після Другої світової війни в лабораторіях провідних країн світу почалися роботи зі створення ідеальних солдатів. Це були бійці без страху і жалю, ідеально пристосовані для виконання спецоперацій.

Та одного разу експерименти вийшли з-під контролю і нова зброя знайшла власну волю і бажання.

«Перевізник-3» у курортній Одесі

За сюжетом фільму, «Перевізник-3» (2008 рік, Франція, Великобританія, США) після своїх останніх пригод в Маямі, Френк Мартін вирішив поміняти роботу «перевізника» на спокійне і відокремлене життя у французькій Рів’єрі. Але його планам не судилося збутися, коли до нього звернувся колишній солдат із загону «Дельта» Йонас Джонсон. Він розповів, що за замовленням корпорації «Ecocorp», що займається переробкою і утилізацією відходів, викрали Валентину — дочку українського міністра з охорони довкілля Леоніда — щоб шляхом здирства отримати офіційний дозвіл на утилізацію отруйних відходів в Україні.

Тепер завдання героя — доставити Валентину через Європу до Одеси. Щоб забезпечити виконання завдання, Джонсон одягає Френку і Валентині електронні браслети, які можуть вибухнути, якщо їх власники віддаляються на 25 метрів від автомобіля. Виконуючи це завдання, головному героєві доведеться зіткнутися з новими небезпеками, які пов’язані не лише з його замовленням.

Знімальну команду гучного екшен-трилеру на кілька днів привезли на Чорноморське узбережжя України. Кінематографісти фільмували все: одеські вулиці, порт, море, дороги і навіть базар на Молдаванці. Саме тут головний герой рятуватиметься від переслідування, змітаючи на своєму шляху прилавки і збиваючи з ніг людей.

Цікаво, що коли в фільмі показують в’їзд перевізника в Будапешт, то в кадрі видно одеські вулиці і маршрутку, що прямує від Соборної площі.

 

Фродо з «Володаря перснів» на Потьомкінських сходах

У фільмі 2005 року «Світло навкруги» розповідається про молодого американця-колекціонера Джонатана, який вирушає до України, щоб знайти того, хто врятував його дідуся під час Другої світової війни.

Фільм став популярним завдяки грі виконавця головної ролі Елайджа Вуда, який відомий у всьому світі, як виконавець Фродо в трилогії “Володар перснів”.

В Україні зйомки велися в Одесі: біля порту, на Потьомкінських сходах, на залізничному вокзалі.

 

Прип’ять, що оживає

Дещо таємнича зона відчуження Чорнобильської АЕС стала повноцінним місцем для зйомок американського фільму жахів «Заборонена зона» (2012), режисера Бредлі Паркера.

За сюжетом стрічки, шестеро екстремалів приїхали в Україну на канікули. Вони разом з гідом відправилися у Прип’ять за «гострими» враженнями.

Здавалося, радіоактивне місто покинуте та порожнє. Але як тільки сідає сонце, Прип’ять оживає – там відбуваються дивні речі. Мандрівників охоплює жах – вони розуміють, що не одні у цьому «мертвому місті».

«Повернення живих мерців» у Чорнобилі

Новозеландський режисер Еллорі Елкаєм одним зі знімальних майданчиків для своїх фантастичних хоррорів «Повернення живих мерців – 4: Некрополь» і «Повернення живих мерців – 5: Рейв з могили» вибрав українську зону відчуження навколо Чорнобиля. Зйомки також відбувалися на самій Чорнобильській АЕС.

Сюжет фільмів розповідає про групу тінейджерів, що рятуються від нападу злої корпорації, в результаті діяльності якої із землі вилазять орди спраглих до крові живих мерців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...